Versnelde opleiding Medische Basiskennis

Opleiding voor praktiserend therapeuten

De versnelde Opleiding Medische Basiskennis (MBK) is er voor alle therapeuten die (opnieuw) een opleiding moeten volgen. Deze opleiding voldoet aan de gestelde eisen van de zorgverzekeraars en is CPION-geaccrediteerd.

Tijdens de opleiding MBK besteden we vooral aandacht aan:

  • Medische basiskennis per orgaanstelsel.
  • Actuele medische- en farmacologische ontwikkelingen.
  • Medische pluis/niet-pluis situaties (rode vlaggen)
  • Psychosociale pluis/niet-pluis situaties (gele vlaggen)
  • Informatievaardigheden om betrouwbare en relevante informatie te vinden en te begrijpen
  • Psychosociale kennis

Elke lesdag wordt afgesloten met een kennistoets, op deze manier wordt de totale leerdruk verlaagd. Het totale gemiddelde cijfer telt als eindcijfer, zo is er ruimte om mindere prestaties te compenseren. Naast de kennistoetsen is er tevens een opdracht (informatievaardigheden) en een assessment (psychosociale kennis).

DE EISEN VAN DE ZORGVERZEKERAARS
Medio 2015 maakten zorgverzekeraars bekend dat ze per januari 2017 eisen zouden stellen aan de medische- en psychosociale basiskennis van therapeuten. Deze eisen legden zij vast in de Plato-eindtermen. Als opleidingsinstituut hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan de formulering van deze eindtermen.

In januari 2016 werd duidelijk dat er geen vrijstelling of overgangsregeling kwam voor bestaande therapeuten. Consequentie is dat veel therapeuten opnieuw, bij een geaccrediteerde opleiding, moeten scholen om vergoeding van de zorgverzekeraars te waarborgen.

WAT HEEFT DE OPLEIDING MEDISCHE BASISKENNIS TE BIEDEN?
Wij hebben de versnelde opleiding Medische Basiskennis ontwikkeld voor therapeuten en aankomend therapeuten. In 10 lesdagen kunt u een CPION geaccrediteerd diploma Medische Basiskennis behalen. De opleiding is op maat gemaakt voor praktiserende therapeuten en veel therapeuten ervaren deze opleiding als verdiepend en zinvol.